søndag 27. januar 2008

En ferdig vott!

Dette går gå under både "ferdig" og "prosjekt under arbeid". Man er vel strengt tatt litt ferdig når man har felt av siste maske på første vott i et par. Nemlig. Vi snakker Garnstudiovotter i gårdsspunnet ull fra Zeeland.


Jeg har lånt Myk start på biblioteket, og fant endel fint. Dessverre har jeg en tendens til å bli skuffet over strikkebøker. Jeg vet ikke hva jeg forventer å finne. At alle oppskriftene er "meg" helt utvilsomt? Jeg vet ikke.

Jeg har fortsatt en liten Nøstebarnullkjole på pinner, det går forover og jeg tror den blir ferdig i passlig tid til min venninnes termin. Man skulle tro at hjemme-med-sykt-barn-dager er finfine anledninger til å strikke, men det kommer selvsagt an på hva slags sykdom barnet har. Falsk krupp hos halvannetåringen kvalifiserer definitivt ikke til "massevis av tid til å strikke" for mamma.

tirsdag 8. januar 2008

Så er vottene helt ferdige. Tidspunktet (rundt juletider) var veldig praktisk, for gavens mottager fikk en vott til jul før den andre var ferdig. Jeg tok deretter med meg votten hjem og strikket ferdig den andre og ga begge til vedkommendes bursdag en uke etter nyttår. :) Mottageren er veldig fornøyd med de "noorse wanten".

Videre er det gjort to fremskritt på strikkefronten. Det ene er at jeg har bestemt meg for å kutte ut babyoverallen i lilla BabyUll fra Dale. Grunnen er hovedsakelig at jeg har funnet ut at den blir upraktisk for veslas alder, hun er sikkert nærmere 2 år når den er ferdig, og den har en vid passform som ikke er beregnet til å ha under parkdress, mer for å være et slags (upraktisk) ytterplagg. Men resultatet av beslutningen er at jeg sitter med en drøy halvkilo BabyUll. Så jeg har begynt på en Nøstebarnkjole til en venninne som har termin om noen uker. Den går altså med lilla Dale BabyUll, på pinne 2 1/2.

Neste fremskritt er at jeg har begynt på votter som er nevnt i innlegg lenger nede med mitt hjemmespunnede Zeelandgarn. Etter å ha forkastet både metallpinner (falt ut) og plastpinner (hvordan kan man strikke noe som helst med sånt?) og brukt mange penger på bl.a. bambuspinner (se forrig innlegg) går dette unna. Om fastheten blir rett gjenstår å se, men litt forskning må man tillate seg med garn som ikke følger noen standard. :) Pinnestr. 6, mønster etter Garnstudio votter i Eskimo.

mandag 7. januar 2008

Litt fattigere og mye rikere!

Nå har jeg vært ute og brukt 322,- kroner på oppgradering av verktøybeholdningen. Nye strikkepinner! Noen kroner fattigere men akk så mye rikere.

Så er jeg klar for å prøve å strikke votter av mitt gave-garn fra Zeeland. Hvis det ikke fungerer må jeg prøve noen andre votte-oppskrifter. Et annet alternativ jeg har fundert på er en tovet veske, f.eks. denne eller denne fra Drops.

lørdag 5. januar 2008

Funderinger

Nå har jeg strikket en prøvelapp av garnet fra Zeeland. Det gir meg noe å gruble på. Garnet er vanskelig å strikke med pga. at det er veldig ujevnt og glir dårlig, men det kan jeg leve med pga. back-to-nature-aspektet som jeg liker så godt. I tillegg er det nokså grovt (tror jeg, jeg har ikke så mye erfaring, men det kjennes sånn, det har ganske mye krøllete småhår som stikker ut). Hva skal jeg strikke av det? Grubler.