onsdag 20. februar 2008

Endelig! Nøstebarnkjole i babyull

Her er den, mitt første ordentlige prosjekt etter at denne dilla satte inn (foruten votter). Kjole er strikket i babyull, og spøkelset er egendesignet inspirert at Monstermønster.

Garn: Dalegarn Baby Ull
Pinner: 3
Strikkefasthet: 27 masker x 38 rader glattstrikk = 10 cm x 10 cm

tirsdag 19. februar 2008

Akutt arbeidsvegring og ny galskap

Nøstebarnkjolen er ferdig strikket, fin kant har jeg heklet rundt der det er passende. Men nå er det knapper og litt pynt som står for tur. Og det kjenner jeg at jeg prøver å overse. Plutselig ser jeg en annen vei når jeg går forbi strikketøyet mitt. Nå er jeg ganske hard på at jeg ikke skal starte nye prosjekter før de gamle er i boks. Dermed blir strikketøyet liggende, og den siste naturgarnvotten har også en liten pause for tida.

Men litt fintenking og planlegging er vel ikke å anse som å starte på et nytt prosjekt? Tror jeg ... Dermed gikk jeg løs på nøstet med Plötulopi som jeg har fått fra Hespetre, og som er nøstet i dobbelt garn. Og satte i gang med å dele det i to nøster med en-tråds garn ... Maken til galskap. Jeg triller garnnøstet bortover gulvet for å nøste det ... ut ..? opp? ned? av?, trekker de to trådene fra hverandre og nøster opp to nye nøster. Jeg er kanskje en tredel på vei nå, og det er MYE igjen. Men da har jeg 600 meter enkelttrådet plategarn som jeg kan bruke til deilige barneklær ... Hvis jeg ikke blir gal før jeg er ferdig.

søndag 10. februar 2008

Mens vi venter ...

... på at noe skal bli ferdig. Noe strikkegreier. Det går ikke fort når man har jobb og to unger. Men i går felte jeg siste maske på Nøstebarnkjolen. Den ser fin ut. Jeg har festet tråder, og holder på å hekle en kant rundt hals- og armåpning. Jeg sysler også med en liten spøkelsesfigur som jeg vil sy på, inspirert av Meretes Monstermønster. Bilde kommer når den er helt ferdig.