onsdag 29. oktober 2008

Rykter

Ryktene sier at det selges Evilla langs veien i indre strøk av Vestfold. Nærmere bestemt på Bryggerhuset på Bjerke. Var det lenge til jul og reise østover, sa du?

Lue til mannen

Han har mast lenge, og nå er den her: LUA. Den er strikket etter Hespetres oppskrift, i bonusgarn fra 123knit.com, Jo Sharp Silkroad DK i farge charcoal (herlig, mykt garn!), og på pinne 4. Jeg la opp 120 masker først, det ble for stort. Nytt forsøk med 116 masker var passe. Ulempen med 116 masker og 1r 1v ribbestrikk er at når man skal felle langs 4 linjer bør antallet masker være delelig med 8, og det er ikke 116. 112 masker hadde vært et bedre valg. Når man har gjort feil valg og er for lat til å begynne forfra allikevel er det greit å se at resultatet uansett ble bra.

Oppskriften kan altså oppsummeres som følger: Legg opp et antall masker som er delelig med 8. Strikk ribbestrikk 1r 1v så lang du vil (jeg strikket 15 cm fordi mannen ikke ville ha oppbrett). Del deretter maskeantallet i 4 og strikk 2 sammen vridd rett i starten av hver fjerdedel av maskene. Når det er 8 masker igjen, trekk tråden igjennom maskene og fest den. Ferdig.

tirsdag 7. oktober 2008

Ikke måte på

Nå lister jeg ut ferdige ting på rappen (alt er relativt...)! Mitt første - og antageligvis siste - Branching Out er ferdig. Ferdig, ferdig, ferdig. Blokket lengde 174 cm, bredde 15 cm. Strikket i Nøstebarns Askeladen Silkeuld på pinne 5. Blokket på gjestesengmadrassen med minst 100 knappenåler (velkommen skal dere være, gjester som kommer i framtiden).

Siden dette overhodet ikke er min stil i klesveien (selv om jeg synes det ble veldig fint!) har jeg allerede for lenge siden lovet det bort til en venninne som sa hun ville sette pris på et rosa blondeskjerf. At hun har bursdag i disse dager passer jo også veldig fint, selv om jeg vanligvis nøyer meg med en SMS på dagen hennes. Skjerfet er allerede i posten.