søndag 25. januar 2015

Fire år senere...

Garnet fikk jeg til bursdagen min i mars i 2009. Genseren ble påbegynt i februar 2010. Den ble ferdig i 2011. Og rekket opp igjen nå fire år senere og ferdig for siste gang nå, med unntak av at nederste ribbestrikkede bord må tas opp og strikkes omigjen med mindre pinne, men det er uproblematisk. Også er den for trang. Jeg var redd for det. Jeg får holde øynene åpne etter en verdig mottaker.
(Jeg har ikke så tynne ben. Det er bare vinkelen bildet er tatt med.)

lørdag 3. januar 2015

Ny lue til begge barna

Da jeg var godt i gang med genseren i forrige innlegg var det akseptabelt å begynne på et mindre ta-med-prosjekt også. En dag vi var innom Husfliden ba vesla nemlig om en lue hun så, og dermed ville poden også ha, så jeg kjøpte garn til to luer i farger som barna valgte. De er ferdige og ser slik ut:


Strikket i Sandes Garn Alpakka med oppskrift fra hefte 1410 fra samme fabrikk. Vesla ville ha dusk.

På 'an igjen

Den genseren som har ligget der og plaget meg siden den var ferdig... Den passet jo ikke! Det ble helt feil med det tykke boblemønsteret øverst. Det har tatt meg nesten tre fire år å samle nok mot til å rekke opp langt nok ned til å strikke om den øverste delen. Men i høst klarte jeg det. Jeg rekket opp slik at ermene løsnet:


Men før jeg gjorde det hadde jeg surfet Ravelry opp og ned for å finne en annen passende øvre del å strikke. Da jeg så Drops 114-2 med hullmønster, "juksefletter" og rundtstrikk visste jeg med en gang at det var den jeg ville prøve meg på. Jeg måtte justere maskeantallet noe, og valgte å øke med 3 masker ved hver (tidligere) "raglan-søm" ved ermene, 12 totalt. Jeg begynner nå å nærme meg avslutning, det er bare noen få timers strikking igjen. Øverst:


Jeg gleder meg utrolig til denne er ferdig. Jeg hadde lagt hele strikkinga på hylla disse årene mens jeg samlet mot for å gjøre om denne. Jeg kjenner dog at strikking av så store plagg er en slags risikosport da det er vanskelig å vite om passformen er riktig før det hele er helt ferdig, og da er terskelen for å rekke opp eller å begynne forfra veldig stor. Men nå er det altså bare litt igjen (med unntak at jeg må ta opp de nederste 8-10 radene og strikke dem på nytt nedover på mindre pinne for å unngå rulling) også er denne ferdig!